2016. április 3., vasárnap

7. fejezet II.

Sziasztok!
Nem szeretnék sokat rizsálni, ugyanis itt a várva várt Aratásos rész. Ezzel lezárult az első rész ( A körút) ebben a "könyvben". Az elkövetkezendő fejezetek címét majd A szikra menüpontban megnézhetitek. Jó olvasást,
Lauren W.
_________________________
A következő hónapok mint egytől egyig ugyanolyan unalmasan, és félelemmel telve telik el, mint az eddigiek. Kicsit már kezdem átérezni azoknak a gyerekeknek a sorsát, akik a külső körzetekben élnek, ahol semmi esélyük a  győzelemre. Nagyon féltem Aspent, és ez a félelem rajtam is eluralkodik. Látszik is rajtam.
Amikor Carlával találkozok folyamatosan azt magyarázza, hogy nincs mi miatt aggódni, Aspent nem fogják Kiválasztani, ha meg igen, akkor ügyes, és bátor, szóval simán megtudná nyerni. Én erre azt válaszolom általában, hogy mindez Marvelre is igaz volt, még sincs most köztünk. Az élet igazságtalan, és ez a mostani helyzetre maximálisan igaz.
Így, amikor eljön az Aratás napja, hatalmas gombóccal a torkomban kísérem Aspent a Törvényszékházához. A bajnokok hozzátartozóit, akik belekerültek a gömbbe, felállítják a színpadra. A mentorok szintén helyet kapnak rajta a polgármestertől nem messze. Dobogó szívvel nézem a káprázatosan kiöltöző gyerekeket. A kisebbeken egy halvány mosoly ül, hiszen nekik semmi esélyük sincs idén, hogy bekerüljenek az arénába. Azokon, akik idén jelentkeztek volna önként - névről egyiket sem ismerem- csalódottság tükröződik.
A lány, és fiú rokonok két oldalt állnak, mindkét oldalt egy-egy gömb, tele apró papír fecnikkel.
Cashmere és Gloss még nincs itt, viszont a húguk, a jobb oldalt áll a lányokkal. Ugyanolyan szép, mint Cashmere, hosszú szőke hajjal és nagy szemekkel. Nagy, kék szemekkel. Mellette van még jó pár lány, de nagy az esélye, hogy őt húzzák. Tizenhat éves, viszont egyszer sem iratkozott fel tesszeráért, így csak négyszer szerepel a neve. De ha belegondolok, hogy körülbelül mindenkinek annyiszor szerepel innen...
Aspen a másik oldalon áll, jó messze tőlem. Szeretném azt hinni, hogy semmi esélye, hogy őt húzzák, szeretném azt hinni, hogy megmenekülhet, hiszen össz-vissz kétszer felírva a neve gyöngybetűkkel, két papírra. Szeretném, de nem tudom. Már csak azért sem, mert az én rokonom. Snowból azt is kinézem, hogy kezeskedik arról, hogy Aspent húzzák. Talán arról is fog, hogy meghaljon az arénában, csakhogy még jobban szenvedjek. Ez az ember mindenre képes.
Mély levegőt veszek. Cashmere lépdel fel a lépcsőn, és leül a mellettem álló üres székre. Szorong, látszik rajta, hogy félti a testvérét, de ugyanakkor büszke lehet rá, hiszen ő Nagy Mészárláson vehet részt.
Nem tudom mi lenne a jobb, ha én mennék újra az arénába, vagy ha Aspen. Én nem élném túl újra, az biztos. De százszor inkább áldoznám fel magam, mintsem ő haljon meg.
Óráknak tűnnek azok a percek, amíg várjuk, hogy az összes gyereket beregisztrálják - igen, attól, hogy csak páran vesznek részt a sorsoláson, attól még minden gyereknek kötelező a regisztráció - és megérkezik Amira.
Amikor feltipeg a gyöngyökkel kirakott platformos magas sarkúján a lépcsőn, eljátszom a gondolattal, hogy lelököm. Akkor talál elhalasztanánk ezt az egészet, de aztán megdöbbenek saját butaságomon. Ha Marvel itt lenne, akkor most minden másképp lenne. Foghatnám a kezét, és átsegítene a nehéz időszakon. Megígérte nekem, hogy velem marad, amíg szükségem van rá, most még is magamra hagy a legnagyobb szükségben. Fáj, és tudom, hogy gonosz dolog, de elviselném, ha itt lenne.
- Üdvözlöm, az Első Körzet lakóit - vág bele mondandójába Amira. - Boldog Viadalt, és sose hagyjon el benneteket a remény.
Újra lejátsszák azt a röhejes videót a "csodálatos Kapitóliumból".
- És, most eljött az ideje, hogy válasszunk egy lányt, és egy fiút, hogy képviselje a körzetet a 75. Éhezők Viadalán, azaz a Harmadik Nagy Mészárláson - kis hatásszünetet tart, hogy le tudják fényképezni az újságírók a legelőnyösebb pozícióból, majd a lányok gömbjéhez lép. Jaj, Istenem, a fiúkét mondja már! Cashmererre nézek, szemében aggodalom jelét veszem észre. Megszorítom a kezét, mire rám néz. Aztán visszapillantunk Amirára.
Belenyúl a gömbbe, és kiválaszt egy tetszőleges papír fecnit.
- Az idei Kiválasztott - kezdi - nem más, mint - ismét hatás szünet - Celeste Cetras!
Ismerős a név, de először nem tudom honnan.
Kutatok az elmémben, de csak akkor jövök rá, hogy hol hallottam azt a vezetéknevet, amikor Cashmere fojtott hangon felsikolt.
Celeste, Cashmere és Gloss húga, megindul Amira felé. Felszegett állal, egyenes háttal áll meg a kísérőnő mellett.
- Tapsoljuk meg, Celestet! - idétlenül tapsikálni kezd. Csak most tudom igazán megnézni magamnak ezt a Celestet. Nagyon  szép lány, a támogatók biztos szeretni fogják, de csak remélni tudom, hogy nem olyan ügyes, mint amennyire szép, mert akkor Aspennek nem lesz esélye.
Miket beszélek? Még nem is biztos, hogy Aspent kiválasztják, akkor meg? Rövid időn belül túl leszünk rajta, és szurkolhatok Celestenek. Nem tudnék elviselni még egy közeli ismerősöm halálát. Nem mintha Celeste annyira közeli ismerősöm lenne... de azért... á, hagyjuk, csak belezavarodom a saját gondolataimba.
A közönség tapsviharban tör ki, majd amikor elhallgatnak Amira a fiúk gömbjéhez lép. Torkomba dobog a szívem, ahogyan belenyúl, és meg keveri a bent lévő fecniket. Kihúz egyet,és visszasétál a mikrofonhoz. Kibontja.
- A fiú Kiválasztott idén, Aspen Peterson. - felkapom a fejemet.
- Nem - mondom magam elé. - Nem - kiáltom sokkal hangosabban. - Őt nem tehetitek tönkre!
Felállok, Cashmere megpróbál lefogni, de nem sikerül neki.
- Őt nem vehetitek el tőlem - kiáltom hisztérikusan. Két békeőr jön felém, megfogják a kezemet, és lefelé vonszolnak a színpadról. Vadul vergődöm a szorításukban, miközben látom, ahogyan Aspen büszkén, cseppet sem megszeppenve lép Amira mellé.
Rájövök, hogy hiába próbálom megvédeni, ha nem én irányítom a sorsot. Rájövök, hogy Aspen már nagyfiú, és tud magára vigyázni.
Abba hagyom a rángatózást, ekkor enyhül a szorításuk. Kihasználva az alkalmat kirántom a karomat a fogásból, az egyik kamera elé futok, ami a színpadot veszi, majd nem gondolkodva cselekszem. Úgy teszek, mint akkor, a Tizenkettedik Körzet lakói.
Bal kezem; három középső ujját a számhoz emelem, majd Aspenék felé nyújtom a kezemet. Nem tudom; hogy a tömeg is ugyanezt teszi-e, mert elsötétül előttem a világ.

4 megjegyzés:

  1. Kedves Lauren!
    Annyira, de annyira vártam már ezt a részt! Mondjuk sejtettem, hogy a fiúk közül Aspent húzzák majd, de az meglepett, hogy a másik kiválasztott Cashmere és Gloss húga lett. (Glimmerhez hasonlóan én is elgondolkodtam azon, hogy vajon mennyire van ebben Snow keze?)
    Egyébként szokás szerint nagyszerű lett a rész. :) Olyan jól átadtad Glimmer érzéseit, hogy én is vele együtt aggódtam Aspenért. És még mindig rettentően édes, ahogy félti a fiút. Úgy örülök, hogy ilyen jóban lettek! :)
    "Én erre azt válaszolom általában, hogy mindez Marvelre is igaz volt, még sincs most köztünk. Az élet igazságtalan, és ez a mostani helyzetre maximálisan igaz." - Ez a két mondat nagyon megfogott ebben a fejezetben. Csak egyszerű szavak, mégis annyi érzés van benne, és annyira igaz...
    A befejezés pedig! Az utolsó előtti bekezdést olvasva csak fogtam a fejem, hogy "Jézus, mit eszeltél már ki megint, te lány?!", és rengeteg minden megfordult a fejemben, hogy milyen meggondolatlanságot fog művelni Glimmer már megint - nem mintha nem imádnám az összes meggondolatlanságát ;) -, de erre igazán nem számítottam. De már meg sem lepődöm azon, hogy állandóan meglepsz. :D
    Nagyon kíváncsi vagyok, mi történik majd ezután, hogy Snow mennyire lesz pipa emiatt, meg hogy mi is történt Glimmerrel itt a legvégén. Szóval szokás szerint eszméletlenül várom a következő fejezetet!

    Ölel, Thea

    Ui.: Azta'! Enyém az első komment. *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Thea!
      Nem tudhatni, hogy Snow keze bent van-e, ez egyenlőre titok. Örülök, hogy tetszik, köszönöm. .)
      Örülök, hogy tetzsik ez a mondat, nekem is nagy kedvencem. :) Már, a mondhatok ilyet.
      Nem lepődsz meg a meglepetéseimen? Hmm, talán akkor azzal lepnélek meg, ha ezúttal semmi meglepő nem lenne a fejezetben. Szóval...legyen kiszámítható, neked pedig maximális meglepetést okoz. :D Értem.
      Minden kiderül pénteken :)
      Puszi, Lauren W.

      Törlés
  2. Szia!
    Hú, ez a fejezet valami eszméletlenül, hiper-szuperül zseniálisra sikeredett *.* Az egész egyszerűen csak... Wow! Lauren, te aztán nagyon tudsz ;)
    Az aratást remekül bemutattad, teljesen THG-feelingem lett tőle. Amikor Cashmere-ék húgáról írtál, már gondoltam, hogy őt fogják húzni, még akkor is, ha csal kevésszer szerepel a neve. Mert így ugye megint Glossék lesznek a mentorok, és gondoltam, hogy nem hozol be új szereplőt, mert hát ők mégis jóba vannak Glimmerrel, és tudnak majd segíteni neki.
    Aspern pedig iszonyatosan bátor! Ha engem 13 éves koromban (vagy bármikor) kiválasztanának egy haláűlos versenyre, hát biztos, hogy vagy sokkot kapok, vagy elrohanok, vagy úgy teszek, mintha elájultam volna. De Aspen, ő nagyon bátor. Igaz, hogy alapból készült a Viadalra, meg minden, de ez akkor sem volt semmi.
    Bár az is igaz, hogy volt kiről példát venni. Igen, Glimmerről beszélek. Na, az ő alakítása sem volt ám semmi! Amikor elkezdett üvöltözni, kicsit megijedtem, hogy sírni fog, ezzel romba döntve a tekintélyét. Örülök, hogy végül nem így történt, és valamilyen szinten, de lázadást indított a Körzetlakók közt. Mert én ezt annak véltem, bár lehet, hogy hülyeség. Remélem, hogy csatlakoztak hozzá!
    Az utolsó mondat pedig mindent visz. Mi a franc van? Mi történt? Semmit sem értek! Jaj, annyira bírom, hogy mindig úgy alakítod a szálakat, hogy azt hisszük, már mindent tudunk, aztán az utolsó sorban akkorát csavarsz a sztorin, hogy leesett állal bámuljunk a képernyőt.
    Még mindig úgy gondolom, hogy egy zseniális író vagy! És ami a legszebb az egészben, hogy egyre ügyesebb leszel, szinte hétről-hétre fejlődsz az írásban. Hát, ha még azt is hozzávesszük, hogy ezt a részt nagyjából négy hónapja írtad... Azta, most, per pillanat mekkora tehetség lehetsz már? :O *.*
    A lényeg, hogy imádtam a fejezetet, és imádlak téged, meg úgy alapból, az egész blogodat imádom! Talán csak egyetlen hibát vélek felfedezni benne: túl hosszú, és túl keserves az az egy hét, ami ki kell bírnom nélküle :(
    Puszi, Maja<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Maja!
      Köszönöm, örülök, hogy elnyerte a tetszésedet ez a rész. Ejjej, nagyon kiszámítható voltam ezek szerint. Várjunk csak, talán még sem. Egy-két dolgot még mindig nem tutok, ami a következőkból ki fog derülni! Cashmre és Gloss...nos igen, ők egy külön eset, hogy segítene-e Glimmernek, azt is megtudhatjátok a későbbiekben.
      Arra, hogy Aspen nem ijedt meg, egy dolgot magyaráz: vérbeli Hivatásos. :)
      Köszönöm ismét. Nagyon jól esik, hogy ilyet írsz, de azért a hatamas tehetségtől még mindig messze állok. :)
      Hamar itt van a péntek. Már csak két nap. :)
      Puszi, Lauren W.

      Törlés